Usled obilnih kiša jutros se u Guči izlila reka Belica i ukoliko vodostaj nastavi da raste, postoji mogućnost da voda ugrozi pojedina domaćinstva. 

Prema proceni stručnjaka čačanskog Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo, malinjaci u ivanjičkim i dragačevskim selima, u kojima je sneg padao u protekla dva dana, nisu pretrpeli velike štete kao što se to na prvi pogled činilo.

Koritnik je najudaljenije selo ivanjičke opštine i nalazi se na tromeđi Kraljeva, Raške i Ivanjice. Sneg u aprilu za meštane Koritnika nije iznenađenje, jer najčešće i ne stigne da se otopi do ovo doba godine.

Sneg koji je protekla dva dana padao u dragačevskom i ivanjičkom kraju, naneo je velike štete voćarima. Najveća oštećenja pretrpeli su malinjaci u kojima su mladari cvetali i olistali, kakav je slučaj u pojedinim dragačevskim selima.

U Ivanjici je protekla dva dana padao sneg, što je umnogome otežalo saobraćaj na području ove opštine. Kakva je trenutna situacija na putevima ivanjičkog kraja, saznajemo od Zorana Gromovića, dežurnog u ivanjičkim Putevima:

Čačanske gerontodomaćice, protestovale su proteklih dana nezadovoljne jer im Centar za socijalni rad od početka godine nije isplatio ni dinar naknade za poslove nege i obilaska bolesnih i nepokretnih lica.

Porodica Ristanović iz Prijevora već 13 godina se bavi proizvodnjom organske hrane i među prvima u regionu započeli su ovaj, nimalo lak, posao. Ove godine u svojoj ponudi Ristanovići imaju 30 sertifikovanih poljoprivtrednih kultura.

Čačak je grad koji ima više od 150 doktora nauka, što je bio povod da upravo u našem gradu bude sedište budućeg Srpskog naučnog društva.

Atomska banja Gornja Trepča, na 47. Međunarodnom sajmu turizma, koji je održan u Novom Sadu od 10. do 14. aprila, nagrađena je Šampionskom plaketom za najviši kvalitet usluga.

U Čačku se sutra održava sajam zapošljavanja koji organizuje čačanska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Strana 1 od 127