U saopštenju koje smo dobili iz preduzeća Putevi Srbije danas će od 12 do 16 časova na putu Čačak - Požega biti obavljeno snimanje tri tunela, usled čega će saobraćajne trake biti naizmenično zatvarane.Snimanje tunela će se obavljati pod saobraćajem tako što će prvo biti zatvorena traka u smeru od Čačka ka Požegi.

U donjem delu opštine Lučani, situacija sa poplavom se smirila. Vodostaj Zapadne Morave je u opadanju, ali su sela Đerać, Puhovo, Turica i Viča i dalje ugroženi. 

Vodostaj Moravice, Skrapeža i Đetinje kod Požege se smanjio tako da se voda sa poplavljenog područja polako povlači i situacija je bolja nego prethodnih dana, kaže predsednik opštine Požega Milovan Mićović: 

Vanredna situacija zbog poplava i dalje je na snazi u opštini Lučani, a najveći problem predstavljaju klizišta, o kojima govori član štaba za vanredne sitauacije opštine Lučani Zoran Vučićević:

Juče je održana sednica štaba za vanredne situacije Raškog okruga, kojoj su prisustvovali i Ministri pravde i trgovine u tehničkoj Vladi Srbije, Nikola Selaković i Rasim Ljajić.

Kivot sa svetim moštima dela ruke prepodobne mati paraskeve - Svete Petke, boraviće u crkvi Svetog Arhangela Gavrila u Katrgi od četvrtka, 24., do ponedeljka, 28. aprila, a u utorak, 29. aprila u manastiru Voljavča. 

Bujične vode u Srbiji ugrozile su mnoga domaćinstva, poplavile oranice, pokrenule klizišta, a oštećeni su i mnogi putevi.

Poplave i klizišta nisu zaobišli ni Raški okrug. Ibar i Zapadna Morava tokom noći poplavile su nekoliko domaćinstava i oranice.

Nastavlja se borba sa nabujalim rekama u Srbiji, a kako je tokom noći bilo u Guči i Lučanima, čućemo od Miroslava Lazovića, načelnika opštinskog štaba za vanredne situacije u Lučanima:

Pored poplava, problem u Dragačevu su i aktivirana klizišta i neprohodni putevi. Lazović kaže da je u ovom trenutku teško intervenisati, ali da se radi na preduzimanju svih mera da se pomogne ugroženom stanovništvu.

U Dragačevu od jutros nije bilo novih poplavljenih područja, ali je i dalje pod vodom 12 domaćinstava i oko 500 hektara oranica. U zavisnosti da daljih vremenskih prilika zavisi vodostaj u koritu Belice. Iako se voda polako povlači, stvorila se nova opasnost, jer su se aktivirala pojedina klizišta.

Strana 1 od 128