Međunarodni bijenale umetnosti minijature, dvanaesti po redu, svečano će biti otvoren u ponedeljak, 21. aprila, u 13 časova, na platou ispred Moderne galerije Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu.

U Umetničkoj galeriji ''Nadežda Petrović'', u ponedeljak, 21. aprila, biće organizovana praznična dečja radionica ''Lovci na blago'', koja se održava u okviru istoimene izložbe koja je u toku. Na izložbi su predstavljene slike iz zbirki Galerije koje su ujedno dela zastupljena u novoobjavljenoj slikovnici za decu istog naziva ''Lovci na blago''.

Kulturna manifestacija "Noć muzeja" biće održana 17. maja, po 11. put, a svoje učešće do sada je prijavilo više od 60 gradova u Srbiji, među kojima je i Čačak.

I ove godine, tokom uskršnjih praznika, mladi u Požegi imaće priliku da se zabave na dvodnevnom rok festivalu pod nazivom "Maglenijada" koji organizaciju požeška Kancelarija za mlade i Kulturni centar Požega.

U galeriji Zavičajnog muzeja Zamka kulture u Vrnjačkoj Banji, sutra, na Veliki petak, u 12 sati, biće otvorena izložba "Dvanaesti Uskršnji salon".

U galeriji čačanskog Narodnog muzeja, večeras u 19 časova biće otvorena izložba maketa vojnih aviona.

Sredinom maja u čitavoj Evropi, pa i kod nas, održava se kulturna manifestacija "Noć muzeja", koju poseti nekoliko miliona ljudi, a čija brojnost publike iz godine u godinu raste.

Na bioskopskom repertoaru čačanskog Doma kulture, od 14. do 16. aprila, biće dva filma. U projekciji od 18 časova prikazivaće se film "Filomena", reditelja Stivena Frirsa, koji je urađen po knjizi "Izgubljeno dete Filomene Li", novinara Martina Siksmita i baziran je na istinitim događajima. Glume Stiv Kugan i Džudi Denč.

U okviru turneje po Srbiji, baletska trupa "Mannakin Theater and Dance", premijerno će nastupiti u Čačku, u petak 11. aprila, gde će održati koncert u Domu kulture sa početkom u 20 časova.

Gradska Biblioteka "Vladislav Petković Dis", u saradnji sa učenicima čačanske Gimnazije i njihovom profesorkom književnosti, Anom Ranđić, u sredu, 9. aprila, u 19 časova, u Svečanoj sali Doma učenika, organizuje muzičko-poetsko veče na kome će publici biti predstavljeni mladi zavičajni stvaraoci.

Strana 1 od 30