Osuđen ubica pasa

feb 26, 2013

 

Osnovni sud u Čačku doneo je danas prvu presudu kojom je proglasio krivim Borivoja Obradovića za ubistvo dva psa, zbog čega je dosuđeno da plati novčanu kaznu od 60.000 dinara. Pravni zastupnici obe strane u ovom sporu, nezadovoljni su presudom i najavljuju žalbu čačanskom sudu.

Borivoje Obradović optužen je da je 2010. sekirom ubio dva psa čiji vlasnici su Danilo Pavlović iz Gornjeg Milanovca i Milutin Radović iz sela Lalinci u istoj opštini.

Prema rečima direktora "Orke" Elvira Burazerovića, vrlo je važno što je sud optuženog proglasio krivim jer je dokazano da su psi ubijeni na veoma svirep način. Burazerović je izjavio da se očekivalo izricanje maksimalne kazne za ovo delo koja predviđa godinu dana zatvora.

Advokat okrivljenog najavio je žalbu Apelacionom sudu jer je mišljenja da je tokom suđenja postojao veliki pritisak nevladinih organizacija i medija.

Komentari  

 
0 #1 Migls 04-03-2013 07:58
Godinu dana zatvora je malo!
O novcanoj kazni da ne govorim. Ti ljudi su, ako nista, ulozili u svoje pse mnogo veci novac. Gde je kazna za amotivni bol, posto je, medju normalnim narodom, kucni ljubimac isto sto i clan porodice?
Zalazem se za mnogo strozije kaznjavanje!
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži