U cilju suzbijanja nedozvoljenog prometa i trgovine akciznim proizvodima, na području grada Užica i opštine Čajetina, 22. i 23. aprila, policijski službenici su, na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Užicu, izvršili pretresanje stanova i drugih prostorija kod 13 lica, kao i kontrolu poslovanja poslovnih objekata koji se bave prodajom cigareta.

Čačanska kriminalistička policija juče je uhapsila I. M. (1985) iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

U nastavku policijske akcije „Grom”, službenici Policijske uprave u Užicu, u pet zaplena, od pet lica, na području grada Užica oduzeli su oko 16 grama marihuane i 1,2 grama xeroina.

U Đeraću se jutros izlila Belica, usled čega je, danas oko 12,30 časova, došlo do prekida saobraćaja na regionalnom putu Guča - Lučani kao i na lokalnom putu prema Pilatovićima.

Pripadnici užičke policije, odredili su meru zadržavanja do 48 sati za D.M. (52) iz Korenite kod Loznice i D.R. (30) iz Požege, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i ometanje ovlašćenog lica u obavljanju poslova bezbednosti i održavanja javnog reda i mira.

Lučanska policija rasvetlila je juče krivično delo teška krađa izvršeno u martu prošle godine. Pod sumnjom da je počinio ovo krivično delo, priveden je N.J.(27) iz Lučana. 

Po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u Čačku, kriminalistička policija je odredila meru zadržavanja P.S. (1978) iz Starčeva kod Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Policijski službenici Policijske uprave u Užicu i Policijske stanice u Čajetini, saslušali su u svojstvu osumnjičenog N.A.(33) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio šest krivičnih dela teška krađa, jedno krivično delo teška krađa u pokušaju i dva krivična dela krađa na teritoriji opštine Čajetina.

Čačanska kriminalistička policija odredila je meru zadržavanja D. T. (33) iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet doping sredstava i nedozvoljena trgovina. 

Jutros oko 8,30, dva nepoznata maskirana i naoružana lica opljačkala su ekspozituru Čačanske banke koja se nalazi na raskrsnici ulica Kralja Petra i Vojvode Stepe u Požegi. Tom prilikom povredili su čuvara udarivši ga u predelu glave i iz blagajne odneli oko 1,5 miliona dinara. 

Strana 1 od 15