Претрага
[rstr_selector]

Скуп у част стогодишњице рођења Владете Јеротића у Градској библиотеци Чачак

У библиотеци „Владислав Петковић Дис” у Чачку, у суботу 21. септембра биће одржан скуп у част стогодишњице рођења Владете Јеротића – лекара, психотерапеута, професора, књижевника и филозофа, који је својим духовним и педагошким радом оставио дубок траг у српској култури и извршио велики  утицај на бројне генерације. Професор Јеротић је остао познат као неко ко је својим књигама и предавањима успевао да приближи теолошке теме широј публици, трудећи се да изгради мостове између духовног и световног на један оригиналан, једноставан и разумљив начин, али и да кроз психолошке теме повеже човека са самим собом.

Утолико је и симболичан назив сутрашњег скупа „Мостови Владете Јеротића”, који ће бити организован из два дела.

У првом делу програма, од 17 часова, о животу и делу Владете Јеротића и његовом доприносу српској култури, духовности и психотерапији, говориће професори и теолози који су наставили његов рад у својим областима деловања – проф. др Данило Михаиловић, теолог и психотерапеут, Милош Весин, свештеник, теолог и доктор психологије, проф. др Ирена Арсић, испред Задужбине Владете Јеротића, др Биљана Пиргић, дечији психијатар и проф. др Растко Јовић.

Други део програма, од 19 часова, биће прилика за публику да се својим питањима укључи у разговор на теме скупа које су актуелне колико и књиге и забележена предавања Владете Јеротића која ни данас не губе на значају.

Скуп се одржава у Великој сали Библиотеке, а улаз за посетиоце је слободан.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *