Претрага
[rstr_selector]

Измена режима саобраћаја на деоници петља Паковраће-петља Љиг у смеру Чачак-Београд

Наставља се појачан саобраћај на ауто-путевима кроз Србију и на најфреквентнијим граничним прелазима са Мађарском, Хрватском, Бугарском и Македонијом. Задржавања на путничким терминалима су променљива и крећу се од 15 до 30 минута. Радно време мањих граничних прелаза са Мађарском радним данима је од 7 до 19 часова, осим прелаза Хоргош 2 који је отворен од 4 до 23 часа.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије“, од данас до суботе 31. августа изводиће се радови на прегледу портала за саобраћајну сигнализацију на државном путу, деоница петља Паковраће – петља Љиг у смеру Чачак – Београд. Сходно динамици извођења радова, затвараће се возна или претицајна трака, а саобраћај ће се одвијати слободном саобраћајном траком.

До петка 30. августа ради се на асфалтирању на државном путу, деоница петља Прељина – петља Таково између тунела Брђани и Шарани, у дужини од око 2 километра, у смеру ка Београду. Радови се изводе у возној и зауставној траци, а саобраћај се одвија претицајном саобраћајном траком.

На деоници Прељина – Овчар Бања до краја септембра ће се изводити радови на санацији вијадукта. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила током 24 часа и биће регулисан семафорима.

На снази је измена режима саобраћаја на државном путу, деоница Паковраће-Марковица, због радова на изградњи ауто-пута Паковраће-Пожега. Саобраћај се преусмерава на девијацију и одвија се наизменичним пропуштањем возила помоћу светлосне сигнализације.

У току је изградња надвожњака будућег ауто-пута на деоници магистралног пута од Мрчајеваца ка Краљеву, где је саобраћај прилагођен овим радовима.

Затворен је мост преко реке Бјелице у месту Крстац на регионалном путу Лучани-Лис. Путничка возила користе обилазни пут који води преко Турице, а теретна се упућују од Гуче и Лучана на Пожегу и Ариље.

Поделите вести