Претрага
[rstr_selector]

Предавање о српским светитељима 20. века у Градској библиотеци Чачак

У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис” у Чачку, вечерас ће бити одржано предавање под називом „Српски светитељи 20. века”. О Николају Велимировићу, Јустину Поповићу, Патријарху Павлу, старцу Тадеју, Симеону Дајбабском и Мардарију Ускоковићу, говориће Предраг Шћепановић, свештеник из Подгорице. Предавање је заказано за 19 часова у дворишту Градске библиотеке, а улаз за посетиоце је слободан.

Изложба радова удружења „Креативна јазбина” од вечерас у Етнолошком музеју Чачак

У Галерији Етнолошког музеја Чачак вечерас у 19 часова биће отворена изложба радова удружења „Креативна јазбина”, насталих у оквиру пројекта „Чачак престоница културе 2023”. На изложби ће бити изложени радови настали на радионицама у оквиру пројеката „Здрава храна и ГМО”, „ЛИСТ 3” – Прва међународна дечја ликовна колонија и „ Morava Eko – Kids Art”. […]

Данас почиње завршни испит за основце

Завршни испит на крају основног образовања одржава се од данас до 20. јуна. Ученици осмог разреда данас полажу тест из српског, односно матерњег језика, сутра тест из математике, а у четвртак 20. јуна тест из предмета по избору. Полагање тестова сва три дана одржава се од 9 до 11 сати. Прелиминарни резултати ће бити објављени […]

Део Улице Милинка КУшића у Ивањици од јутрос без воде због квара

Из ЈКП „Ивањица”, обавештавају кориснике да је због квара на водоводној мрежи дошло до прекида у водоснабдевању у делу Улице Милинка Кушића, од Туристичке организације до споменика Револуције. Радови на поправци квара су у току, а нормализација водоснабдевања очекује се до 10 сати.

Ивањица: Од данас до петка искључења струје у насељу Мркочевац

Из Погона Електродистрибуције Ивањица најављени су радови на одржавању мреже ниског напона, који ће се изводити од данас до петка 21. јуна у насељу Мркочевац. Због ових радова, сваког дана од 8 до 17 часова без струје ће остајати део насеља изнад дечјег вртића и брдо.

Водовод Чачак: У току санација квара у Улици 660 у Кулиновцима, могуће искључење воде

Према информацији из чачанског Водовода, јутрос је регистрован квар у Улици 660 у Кулиновцима. Екипе овог предузећа су на терену и утврђују узрок квара, а током извођења радова на санацији могућ је краткотрајни прекид у водоснабдевању у делу ове улице.